Fermilab Physics Advisory Committee Meeting

July 23-25, 2014

Venue: Gleacher Center, University of Chicago – Booth School,

450 N Cityfront Plaza Dr, Chicago, IL 60611

  

 

July 23, 2014

 

FUTURE NEUTRINO PROGRAM - 1 (11:00 – 12:20)

 

11:00 – 11:20              Towards LBNF: What’s happening?                             J. Seigrist

 

11:20 – 11:40              DISCUSSION  (20 mins)

           

11:40 – 12:00              Report from the Neutrino Summit                                         K. Long

 

12:00 – 12:20              DISCUSSION  (20 mins)          

 

EVOLUTION OF THE PAC & THE APPROVAL PROCESS (13:20 – 15:20)

 

13:20 – 13:50              Thoughts about a National Committee                                   J. Siegrist  +

A.     Lankford

 

13:50 – 14:25              DISCUSSION  (35 mins)

 

14:25 – 14:35              The Stage-1 / 2 approval process                                            S. Geer

 

14:35 – 15:20              DISCUSSION  (35 mins)

 

July 24, 2014

 

FNAL PROGRAM & P5 RECOMMEDATIONS (09:00 – 10:20)

 

09:00 – 09:40              Report from the Bock Committee                                          G. Bock

 

09:40 – 10:20              DISCUSSION (40 mins)

 

FUTURE NEUTRINO PROGRAM - 2 (10:40 – 14:30)

 

10:40 – 11:00              PIP & PIP 2 Status and plans                                       S. Nagaitsev

 

11:00 – 11:20              DISCUSSION  (20 mins)

 

11:20 – 11:50                          Sterile neutrino physics motivation &
experiment status                                                                   S. Brice

 

11:50 – 12:10              DISCUSSION  (20 mins)

 

 

13:10 – 13:30              Report from the SBNE Working Group                                   P. Wilson

                                                and the approval process

 

13:30 – 13:50              DISCUSSION  (20 mins)

 

13:50 – 14:10              CERNs neutrino plans and how they fit.                                 S. Bertolucci

 

14:10 – 14:30              DISCUSSION (20 mins)

 

FUTURE PARTICLE-ASTROPHYSICS PROGRAM  (14:30 - 15:40)

 

14:30 – 15:00              Post P5 CFPA Plans                                                                  C. Hogan

 

15:00– 15:40                           DISCUSSION (40 mins)